mércores, 24 de abril de 2019

RESULTADOS DA ENQUISA DE MERENDAS 2º ESO


Aquí vos deixamos os resultados das enquisas elaboradas polo alumnado coa colaboración do departamento de Matemáticas.

I.- PLAN PROXECTA: “ALIMÉTATE BEN” – ESTUDO ESTATÍSTICO DOS HÁBITOS ALIMENTICIOS NOS ALMORZOS E MERENDAS DOS ALUMNOS DE 2º ESO

            Seguindo a organización proxectada no PLAN PROXECTA no que participa o IES de Mos, o departamento de Matemáticas guiou ó alumnado de 2º ESO para levar a cabo a recompilación dos datos recollidos da enquisa subministrada a todos os alumnos deste curso que colaboraron enchéndoas e entregándoas. Deste xeito, centráronse os esforzos en:
·         Deseño da organización dos datos recollidos, facendo fincapé na necesidade de agrupalos e concretalos para poder obter conclusións con rigor.
·         Tratamento estatístico dos datos.
·         Representación destes datos de xeito gráfico empregando ferramentas informáticas.
·         Estudo de distintos métodos de representación gráfica para a elección do máis axeitado en cada caso.
·         Análise e conclusión dos datos.
·         Fomentar a creatividade á hora de afrontar un estudo.
O noso obxectivo principal foi empregar ditas representacións gráficas na aula, para estudar e obter conclusións respecto do comportamento dos alumnos de 2º ESO nos seus almorzos e merendas, tanto ao longo do curso como nas fins de semana e no verán. Ademais,  aproveitamos esta contextualización máis próxima ó alumnado para achegarlle a materia ó seu ámbito cotián, podendo ser usadas tamén noutras materias, debido á riqueza e múltiples opcións que proporcionan o resumo dos datos. Ao ser eles os xeradores de datos amosan un maior interese pola análise e conclusións do estudo.
Dentro das múltiples aplicacións, subliñamos a posibilidade de crear unha conciencia sobre a importancia duns bos hábitos de comida, en especial nos almorzos e nas merendas.

II.- RECOMPILATORIO DOS DATOS INDIVIDUAIS DA ENQUISA SUBMINISTRADA AOS ALUMNOS DE 2º ESO.
A primeira parte do traballo consistiu na recollida de datos e o posterior reconto, o que se  reflicte nas seguintes táboas:



1.- RECOLLIDA DE DATOS DOS ALMORZOS (POR GRUPOS)

Nº Estudantes
12
16
13
13
19
8
16
21
Almorzo

MullerA
HomeA
MullerB
HomeB
MullerC
HomeC
MullerD
HomeD
non almorza

1
0
2
1
1
1
3
3
Liquido

2
2
3
0
3
0
6
4
Sólido

9
14
8
12
13
6
7
14
Media Maña









non come

3
0
3
2
1
1
1
3
traes de casa

10
6
8
6
15
4
10
9
Mercas No IES

5
3
3
3
3
2
5
8










bocadillo

10
9
6
9
12
6
9
14
pan
integral
0
4
2
1
5
1
5
1

branco
9
3
2
4
6
5
8
11

molde
1
2
1
2
3
0
3
1
recheo
Queixo
7
6
4
4
7
3
4
6

chourizo
8
4
2
3
5
4
1
6

xamón
6
4
2
1
1
8
2
1

atún
1
0
1
2
1
0
0
2

tortilla
3
2
1
3
4
1
0
2

embutido
2
0
0
3
5
0
4
3

vexetal
1
0
0
0
0
0
0
1

nocilla
1
1
1
2
4
1
3
2
empanadillas

1
0
0
3
0
1
1
1
froita

8
5
5
4
8
2
4
4
postre caseiro

3
1
0
1
2
0
2
2
bollería

1
5
2
3
6
3
5
7
outros doces

1
3
3
0
9
2
2
3
snacks

2
2
0
3
5
2
4
6
chuches

2
2
0
3
1
1
2
2




2.- RECOLLIDA DE DATOS DOS ALMORZOS (TOTAIS)


60
58
118
Almorzo

Mulleres
Homes
TOTAL
non almorza

7
5
12
Liquido

14
6
20
Sólido

37
46
83
Media Maña
0
0

non come

8
6
14
traes de casa

43
25
68
Mercas No IES

16
16
32


0
0

bocadillo

37
38
75
pan
integral
12
7
19

branco
25
23
48

molde
8
5
13
recheo
Queixo
22
19
41

chourizo
16
17
33

xamón
11
14
25

atún
3
4
7

tortilla
8
8
16

embutido
11
6
17

vexetal
1
1
2

nocilla
9
6
15
empanadillas

2
5
7
froita

25
15
40
postre caseiro

7
4
11
bollería

14
18
32
outros doces

15
8
23
snacks

11
13
24
chuches

5
8
13

3.- RECOLLIDA DE DATOS DAS MERENDAS (POR GRUPOS)
Nº Estudantes

12
16
13
13
19
8
16
21
Merendas

MullerA
HomeA
MujerB
HomeB
MujerC
HomeC
MullerD
HomeD
non

3
1
4
3
6
0
5
3
si

9
15
9
10
13
8
11
18










bocadillo

10
6
3
8
10
3
10
13
pan
integral
0
2
1
0
3
0
1
5

branco
7
1
1
5
6
2
7
8

molde
3
3
1
3
1
1
4
3
recheo
Queixo
4
3
4
4
7
3
8
9

chourizo
2
6
2
3
8
3
4
7

xamón
3
1
2
1
8
2
8
5

atún
0
1
1
2
4
2
3
4

tortilla
0
0
1
3
1
0
2
0

embutido
1
2
0
3
4
0
4
6

vexetal
0
0
0
0
1
0
5
3

nocilla
1
2
1
2
3
0
5
2
empanadillas
1
1
1
1
0
0
3
0
Lacteo

2
2
2
4
6
4
6
4
froita

11
3
5
6
11
6
5
13
postre caseiro
3
2
1
0
2
1
2
1
bollería

1
1
2
1
3
1
3
0
outros doces

1
2
1
1
3
1
3
2
snacks

2
1
0
0
2
2
2
2
chuches

0
0
0
0
0
0
1
1


4.- RECOLLIDA DE DATOS DAS MERENDAS (TOTAIS)

Nº Estudantes

60
58
118
Merendas

Muller total
Home total
TOTAL
non

18
7
25
si

46
51
97





bocadillo

33
30
63
pan
integral
5
7
12

branco
21
16
37

molde
9
10
19
recheo
Queixo
23
19
42

chourizo
16
19
35

xamón
21
9
30

atún
8
9
17

tortilla
4
3
7

embutido
9
11
20

vexetal
6
3
9

nocilla
10
6
16
empanadillas

5
2
7
Lacteo

16
14
30
froita

32
28
60
postre caseiro

8
4
12
bollería

9
3
12
outros doces

8
6
14
snacks

6
5
11
chuches

1
1
2


5.- RECOLLIDA DE DATOS DAS FINS DE SEMANAS E DO VERÁN (POR GRUPOS)
Nº Estudiantes
12
16
13
13
19
8
16
21
Fin de Semana
MullerA
HomeA
MujerB
HomeB
MujerC
HomeC
MullerD
HomeD
Almorzan igual
4
5
1
9
6
1
4
12
Almorzo mellor
5
2
8
3
6
5
11
6
Almorzo peor
3
5
1
1
4
2
1
3









como mais a media maña
2
0
1
1
1
0
4
2
como menos a media maña
5
5
7
4
10
5
6
3









Merendo mellor
5
3
2
2
3
3
6
5
merendo peor
3
2
0
1
3
0
3
1









Verán








Almorzo Igual que o curso
7
7
4
7
6
4
1
6
Almorzo  mellor que o curso
4
5
6
4
8
3
16
11
Almorzo peor que durante o curso
1
4
3
2
5
1
0
2







6.- RECOLLIDA DE DATOS DAS FINS DE SEMANAS E DO VERÁN (TOTAIS)
Nº Estudantes
60
58
118
Fin de Semana
Muller Total
Home Total
TOTAL
Almorzan igual
15
27
42
Almorzo mellor
30
16
46
Almorzo peor
9
11
20

0
0

como mais a media maña
8
3
11
como menos a media maña
28
17
45

0
0
0
Merendo mellor
16
13
29
merendo peor
9
4
13

0
0
0
Verán
0
0
0
Almorzo Igual que o curso
18
24
42
Almorzo  mellor que o curso
34
23
57
Almorzo peor que durante o curso
9
9
18

Ningún comentario:

Publicar un comentario